Přeprava poštovních zásilek neručí, že zboží bude v pořádku doručeno, pokud je nekvalitně zabaleno. V dřívějších dobách se zásilky balily do papírových obálek nebo do krabiček, aby bylo zárukou, že se věci při cestování za novým majitelem neponičí. Mnohdy ale papír nebo lepenka neunesly tíhu zasílaného zboží, a aniž by jim někdo pomáhal, rozhodly se zkrátka nelepit nebo nedržet pohromadě vcelku.
převázaná obálka.jpg
Problém byl na světě a za to skutečně doručovatel nemohl. Navíc každá krabička váží něco navíc, takže se i zbytečně platilo za něco, co jste v podstatě nepotřebovali posílat. Velký pokrok přišel v obalovém materiálu a je skutečně z čeho vybírat. Plastová obálka rázem nahradila papírovou nebo zbytečný kartonový obal. Tím skutečně přinesla jednoduché řešení do zasílání zásilek.
Kdy ji můžeme použít:
– na lehké předměty, které budou chráněny proti mechanickému poškození, avšak nebude se jednat o křehký materiál – sklo, keramika, mobil atd.
– textil – výběr správné velikosti obálky, podle rozměrů oblečení je k nezaplacení
– tiskoviny – letáky, časopisy
– pokud chceme zboží chránit před vlivem vlhka, pachu nebo nečistot
– na diskrétní zásilky, kdy zevnitř obsah bude krýt černý obal
Jsou nevhodné na zasílání zboží s ostrou hranou, která může snadno obal proříznout, křehké nebo cenné věci. Zároveň příliš těžké zboží je také nevhodné pro tento druh obálek.
Jejich výhoda:
– rychlé zabalení
– neprodyšné uzavření zajišťuje kvalitní samolepící proužek
– zboží je chráněno před vlhkostí
– nízká váha nám ušetří peníze za poštovné
– jsou neprůsvitné, takže nikdo netuší, co se doručuje
poštovní balíky.jpg

Obálky vybíráme podle potřeby

Záleží na materiálu, který potřebujeme odeslat, hlavně nás budou zajímat jeho rozměry. Obálky se dají zakoupit od malých rozměrů, až po větší velikosti. Rozhodující je také síla obalového materiálu – 50, 60, 70, 90 a 100 µm. Samozřejmě 100 µm jsou pevnější a tím se stávají bezpečnější. Díky plastovému povrchu se dá snadno nalepit adresní štítek, případně firemní nebo reklamní páska.