Snídani spousta lidí úplně vynechává nebo snídá nevhodně, v poklusu nebo dokonce i cestou do práce. Toto první jídlo bychom rozhodně neměli vynechávat a vyplatí se kvůli němu nařídit si budík o chvíli dříve. Na snídani bychom si určitě měli vyhradit dostatek času tak, abychom se najedli v klidu a beze spěchu. Dalším bodem v cestě za správným a vhodným způsobem stravování je pak výběr vhodného jídla – tady vyvstává otázka, zda volit studené nebo teplé jídlo.

studený bufet

Tady už záleží na vašich momentálních chutí – jako teplou snídaní můžete zvolit různé teplé kaše s ořechy nebo ovocem, míchaná vajíčka, vaječnou omeletu nebo se můžete zahřát alespoň teplým čajem.

V případě studené kuchyně pak máte mnohem více možností a také její příprava bude nejspíš i rychlejší a vy tak nebudete muset ráno vstávat s takovým předstihem. Zvolit tak můžete celozrnné pečivo, šunku, sýr a doplnit jej můžete zeleninou.

A co sladká snídaně, je úplně zapovězená?

Pro milovníky sladkého máme dobrou zprávu. Sladkých snídaní se totiž nemusíte vzdát, stačí jen zvolit vhodné potraviny. Zvolit si tak můžete kaši, kvalitní domácí marmeládu, jogurt nebo tvaroh s čerstvým ovocem, ovocné smoothie a podobně. Řiďte se ovšem heslem „všeho s mírou.“
vaječný sendvič

Ke snídani si nemusíte odpustit ani vaši oblíbenou kávu, zkuste si ji ale nesladit, jde jen o zvyk, jistě si jako milovníci kávy brzy na její výraznou chuť zvyknete. Nezapomeňte ovšem následně doplnit potřebné tekutiny a dejte si i sklenici vody.

Ke snídani můžete v různých podobách také zařadit banán, třeba do kaše nebo do jogurtu. Je totiž ideálním pomocníkem pro získání potřebné energie.

A malý tip – pokud vstáváte opravdu hodně brzo, pak si dopřejte doma alespoň malou snídani a poté v práci druhou snídani.

V každém případě se nevyplatí toto jídlo vynechat, ale naopak byste mu měli věnovat dostatečnou pozornost.